NOVICE IN DOGODKI

SVEČANA PREDAJA OBNOVLJENIH PROSTOROV CENTRA BÁNFFY

Danes so Dejan Prešiček, minister za kulturo Republike Slovenije, Eva Štravs Podlogar, državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, Mihael Šooš, direktor Zavoda za kulturo madžarske narodnosti, ter Ferenc Horváth, poslanec madžarske narodne skupnosti in predsednik Sveta Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti v okviru svečane prireditve predali namenu obnovljene prostore Centra Bánffy. Projekt je bil financiran iz sredstev v okviru Ukrepa 2 Programa spodbujanja gospodarske osnove madžarske narodne skupnosti 2017–2020.

V proračunskem letu 2018 je bilo za izvedbo treh ukrepov Programa namenjenih 700.000,00 eurov, in sicer za Ukrep 1: Spodbujanje naložb v gospodarstvu 260.000,00 eurov, za Ukrep 2: Spodbujanje turističnih dejavnosti in produktov 320.000,00 eurov, od tega je bilo za obnovitev prostorov Centra Bánffy namenjenih 34.335,15 eurov ter za Ukrep 4: Promocija območja in podpora pri izvajanju programa 120.000,00 eurov.

Datum vpisa: · Avtor bea · Kategorija prispevka: Novice, Program spodbujanja 2017-2020-novice
USTANOVNA SEJA SVETA PMSNS

Tekom tedna se je odvila ustanovna seja Sveta Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti. Na seji je bilo prisotnih vseh 21 članov sveta, ki so jih v krovno organizacijo delegirali iz sveta petih občinskih samoupravnih narodnih skupnosti. V sklopu seje so izvolili tudi predsednika Sveta PMSNS.

–        MSNSOL: Horváth Ferenc – predsednik, Bači Zsuzsanna, Farics Dorisz, Horvat Tomi, Lebar Teodor, Magyar Janez, Požonec Robert, Sobočan Gabriela, Šimon Monika, Vida Törnar Judit

–        MSNSOD: Bači Ladislav, Car Urška, Klujber Varga Brigita, Varga Edit

–        MNSSOMT: Horvat Atila, Nemes Alfréd, Vugrinec Zsuzsi

–        MSNSOŠ: Jakoša Emerik, Orban Dušan

–        MNSSOH: Roman Silvija, Tamaško Ernest

Datum vpisa: · Avtor bea · Kategorija prispevka: Dogodki, Novice
Datum vpisa: · Avtor bea · Kategorija prispevka: Dogodki, Novice
RAZPIS

Razpis, ki nosi naslov “Madžarska in srednjeevropski prostor v Evropski uniji, v svetu Evropske unije”, je namenjen študentom. Več v prilogi …

magyarorszag-es-a-kozep-europai-terseg-az-europai-unioban-az-europai-unio-a-vilagban

Datum vpisa: · Avtor bea · Kategorija prispevka: Novice, Razpisi
RAZPIS

Ministrstvo za človeške vire na Madžarskem v sodelovanju s Pomursko madžarsko samoupravno narodno skupnostjo zagotavlja štipendije dijakom madžarske narodnosti s stalnim prebivališčem v Sloveniji, ki v šolskem letu 2018/2019 obiskujejo katero izmed srednjih šol na Madžarskem.

Na razpis za dodelitev štipendije se lahko prijavijo osebe, ki imajo slovensko državljanstvo in so madžarske narodnosti, imajo stalno prebivališče v Sloveniji ter v šolskem letu 2018/2019 obiskujejo katero izmed srednjih šol na Madžarskem.

Razpis mora vsebovati:

–        prijavno pismo,

–        fotokopijo dokumenta, iz katerega je razvidno stalno prebivališče,

–        potrdilo o šolanju.

Razpisno dokumentacijo lahko oddate osebno ali pošljete po pošti na naslov:

Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost

Glavna ulica 124

9220 Lendava.

Prijave lahko oddate do 7. januarja 2019, do 12. ure.

Datum vpisa: · Avtor bea · Kategorija prispevka: Novice, Razpisi