NOVICE IN DOGODKI

Razpis za prijavo na poletno spletno univerzo “Zaščita manjšin v Evropi”

Inštitut za pravice manjšin tudi leta 2022 organizira poletno univerzo z naslovom Zaščita manjšin v Evropi, ki bo ponovno potekala preko spleta. Cilj programa je poiskati tiste študente prava, doktorske kandidate in pravnike začetnike, ki se zavzemajo za zadevno tematiko in se želijo v svojih bodočih poklicnih dejavnostih posvečati zaščiti pravic in interesov Madžarov, ki živijo v zamejstvu.

Nadaljnje informacije: LINK

Prijavni obrazec: LINK

Datum vpisa: · Avtor mmönk · Kategorija prispevka: Novice, Šolstvo obvestila
9. Dan špargljev v Dolgi vasi

V soboto, 21. maja, so lahko obiskovalci svetovne prestolnice špargljev v Dolgi vasi bili deležni pravega gastronomskega doživetja. Tam je bil namreč organiziran tradicionalni Dan špargljev, ki je tudi letos privabil številne obiskovalce.

Kuhinja v živo, domača tržnica, glasba, ples, zabava, otroški kotiček, lepo vreme … vse to je bilo zagotovljeno. Lokalni pridelovalci špargljev so se tudi letos potrudili in obiskovalcem ponudili veliko različnih špargljevih specialitet.

Čestitke pridelovalcem in organizatorjem za uspešno prireditev!

Dogodek sta podprla tudi PMSNS in Muravidek.re.

Datum vpisa: · Avtor mmönk · Kategorija prispevka: Dogodki, Novice
Izobraževanje vzgojiteljic v Budimpešti

S podporo PMSNS se bo med 18. in 22. majem 2022. pet vzgojiteljic iz dvojezičnih VIZ Prekmurja v Budimpešti udeležilo 30-urnega akreditiranega strokovnega usposabljanja  z naslovom Program Sindelar-Zsoldos 1 – Razvojni program za preprečevanje učnih in vedenjskih motenj v predšolskem času in na začetku šolanja.

Datum vpisa: · Avtor mmönk · Kategorija prispevka: Dogodki, Novice
Izšla so nova promocijska gradiva

Danes dopoldne je v prostorih Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti potekala predstavitev publikacije za otroke z naslovom »Košatorepka raziskuje Prekmurje« ter dveh družabnih iger, ki predstavljata tradicijo, dogodke in znamenitosti Prekmurja. Omenjena promocijska gradiva so izšla v sklopu »Programa spodbujanja gospodarske osnove madžarske narodne skupnosti 2021-2024«.

Datum vpisa: · Avtor mmönk · Kategorija prispevka: Dogodki, Novice
Datum vpisa: · Avtor mmönk · Kategorija prispevka: Dogodki, Novice