NOVICE IN DOGODKI

LENDAVO JE OBISKAL DR. LÁSZLÓ PALKOVICS

Dopoldan se je v Lendavi, na Generalnem konzulatu Madžarske zadrževal dr. László Palkovics, minister za inovacije in tehnologijo, ki se je z madžarsko veleposlanico v Sloveniji Edit Szilágyiné Bátorfi, z madžarskim generalnim konzulom dr. Gyulo Földes, s Ferencem Horváthom, predsednikom Sveta PMSNS, ter s podpredsednikoma Zsuzsanno Bači in Dušanom Orbanom pogovarjal o aktualnih temah.

Datum vpisa: · Avtor bea · Kategorija prispevka: Dogodki, Novice
SLAVNOSTNA SEJA OB 25. OBLETNICI

Zavod za kulturo madžarske narodnosti je v petek praznoval 25. obletnico obstoja. Ob jubileju so v sejni dvorani Mestne hiše priredili slavnostno sejo, katere se je udeležil tudi Dušan Orban, podpredsednik Sveta PMSNS.

FOTO: MMR

Datum vpisa: · Avtor bea · Kategorija prispevka: Dogodki, Novice
GALA VEČER OB 25. OBLETNICI USTANOVITVE ZKMN

Ob 25. obletnici ustanovitve Zavoda za kulturo madžarske narodnosti Lendava so v petek zvečer, v Gledališki in koncertni dvorani Lendava, priredili gala večer.

Na prireditvi so slavnostni govor imeli: Mihael Šooš, direktor ZKMN, Zsuzsanna Bači, podpredsednica Sveta PMSNS, Imre Pácsonyi, podpredsednik Skupščine Zalske županije, Ferenc Marton, podpredsednik Skupščine Železne županije, ter Jadranka Plut, vodja po pooblastilu Službe za kulturne raznolikosti in človeške pravice. V kulturnem programu so nastopili prekmurski madžarski ljudski pevci, citrarska skupina Új Muravidék Citeraegyüttes, Citrarska skupina Pünkösdi Rózsa, Folklorna skupina Muravidék, folklorna skupina Kulturnega društva József Attila Motvarjevci, Plesna skupina Ividő, glasbenika Luka Cojhter in Peter Koša, pevki Tanja Kološa in Šetar Lucija, ter mladi iz Prekmurja.

Prisotni so si v preddverju Gledališke in koncertne dvorane Lendava lahko ogledali razstavo vezenin iz Prekmurja.

Datum vpisa: · Avtor bea · Kategorija prispevka: Dogodki, Novice
SEJA STALNE MADŽARSKE KONFERENCE

V petek se je v Budimpešti odvijalo XVIII. plenarno zasedanje Seje stalne madžarske konference. Na srečanju sta v Prekmurju živečo madžarsko narodno skupnost zastopala Ferenc Horváth, predsednik Sveta PMSNS in Zsuzsanna Bači, podpredsednica.

Datum vpisa: · Avtor bea · Kategorija prispevka: Dogodki, Novice
POGOVOR Z MÁRTONOM VERESEM

Tekom dneva je Pomursko madžarsko samoupravno narodno skupnost obiskal Márton Veres, predsednik Madžarske mladinske konference (»MIK«). Srečanja so se udeležili tudi Ferenc Horváth, predsednik krovne organizacije, Mihael Šooš, direktor Zavoda za kulturo madžarske narodnosti, Teodor Varga, predsednik Pomurskega madžarskega mladinskega društva. Glavni namen obiska je bil pregled možnosti strokovnega sodelovanja organizacij, ter uskladitev načrtov za prihodnost.

Datum vpisa: · Avtor bea · Kategorija prispevka: Dogodki, Novice